Verslag 29 juni: barbecue Smulbos

Verslag 29 juni: barbecue Smulbos

Maandag 29 Juni werd het tweede succesvolle jaar van het platform Aan de Zaan afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Dit keer in Hondenspeeltuin het Smulbos in Assendelft. Het zou in dit verband natuurlijk grappig zijn om te zeggen dat er geen hond op af kwam.

Dat klopt wel want ik heb inderdaad geen hond gezien in de Hondenspeeltuin. Mensen echter in overvloed. (Ik zal ook geen grapjes maken over hotdogs.) En padvinders van de nabijgelegen scouting die zorgden voor soep en brood. Er waren veel mensen op afgekomen waaronder veel nieuwe gezichten.

Dit keer geen Aan de Zaan met een thema of interactief programma, maar gewoon een gezellig samenzijn. Dat dit ook zo belangrijk is, om gewoon af en toe met elkaar gezellig samen te zijn en ongedwongen te kletsen, toonde deze avond wel. Er werd druk gekletst en toch ook weer nieuwe verbindingen gemaakt.

Dat is wat Aan de Zaan natuurlijk ook in de eerste plaats wil zijn. Een plek waar mensen elkaar vinden en elkaar verder helpen. Samen, in verbinding. Voor het derde jaar staan er weer heel wat avonden in de planning en gaan we ook weer aan het werk met elkaar, maar deze avond was er om ons ook weer even te laten voelen hoe belangrijk die verbinding is en dat we ook af en toe gewoon even moeten vieren dat we met ons alles zo goed bezig zijn.

Geen eilandjes (in de Zaan) waarop de desbetreffende bewoner af en toe een fles met boodschap in de golven gooit in de hoop dat iemand het zal lezen, maar met z’n alles in dezelfde stroom verder bouwen aan onze eigen leefomgeving.
Kortom, we roeien lustig verder en wensen iedereen een mooie vakantie en we zien jullie graag weer terug op de volgende Aan de Zaan.

Jacob Passander

Meer foto’s vind je op de Facebook pagina van Aan de Zaan.

 

Foto: NH Dagblad/Dagblad Zaanstreek

 

Platform Aan de Zaan, de hondenspeeltuin Het Smulbos, Scouting Assendelft en BENxs4all hebben een mooi programma samengesteld. Hierdoor wordt groenadoptie en een buurtinitiatief waarbij de sociale cohesie wordt versterkt meer zichtbaar.

Hondenliefhebbers hebben in het Burgemeester J. De Boerpark in Assendelft een trefpunt gecreëerd waar zowel de honden als de eigenaren graag komen. De hondenspeeltuin voldoet aan de belangstelling voor honden, maar is ook een goed middel om sociale contacten te versterken. Lees ook het artikel in de krant. En leer meer over de hondenspeeltuin.
We hebben een barbecue en een kampvuur.

Op het vuur gaan we met ingrediënten die mensen zelf meenemen een Steensoep maken en ervaren zo de kracht van de magische soepsteen. Scouting Assendelft gaat broodbakken op het vuur. Natuurlijk hebben we ook weer gasten die ons meenemen in hun droom. Er zijn pitches van inspirerende denkers en doeners, zoals een kunstenaar en mensen die zich bezighouden met place making, groenadoptie en de hondenspeeltuin. Een dj zorgt voor muzikale begeleiding.

Steensoep

Het principe van de steensoep = waaraan iedereen een “steentje” bijdraagt, is ook gebruikt als variant op shareware bij het computerprogramma fractint, dat is geschreven door de “Stone Soup Group”, vernoemd naar deze parabel. Groepen die vrijheid van informatie nastreven, zoals het GNU Project en Wikipedia kunnen ook worden gezien als de uitwerking van het soepsteenprincipe. 

Maandag 29 juni Inloop 17.30 uur Start 18 uur

Kosten: € 5 (ter plekke zoveel mogelijk gepast afrekenen). Neem je ook ingrediënten mee voor de Steensoep? Drinken voor jezelf en anderen neem je zelf mee. Neem ook een stoel mee als je wilt zitten want er slechts een paar banken.

Locatie: Hondenspeeltuin Het Smulbos, Burgemeester de Boerpark, Rosa Manuspad, Assendelft

Meld je aan via deze link