5 oktober 2015: Buurtbemiddeling

5 oktober 2015: Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling voor iedereen.

Mediation is een steeds bekendere aanpak bij conflicten, gericht op mensen met elkaar in gesprek brengen en hen samen naar een oplossing laten zoeken. Bij deze Aan de Zaan gaan we onderzoeken of we Mediation ook kunnen inzetten om onze eigen straat of buurt mooier te maken.

imgres

Conflicten in de straat, in de buurt of binnen een initiatief kunnen opgelost worden door zelf te oefenen. Neem zelf een praktijkvoorbeeld mee waarin een conflict speelt of verschillende belangen. We gaan met de praktijkvoorbeelden oefenen hoe het conflict kan worden opgelost.

Bijvoorbeeld bij het vinden van een gezamenlijk aanpak voor een buurtproject waarbij bewoners verschillende belangen en ideeën hebben. Of wanneer er een probleem in je straat is. Misschien heeft u zelf wel een idee waar Mediation bij van hulp kan zijn. Drie ervaren Mediators vertellen kort iets over de principes van Mediation. Daarna gaan we in groepen aan de slag om in casussen te onderzoeken hoe we Mediation kunnen inzetten onze eigen straat of buurt.

De avond wordt georganiseerd door de geregistreerde en ervaren mediators Alida Markies, Els de Leeuw en Ineke van Gijssel. Zij werken als mediators, bijvoorbeeld bij familiebemiddeling.

Programma 5 oktober

19.30 uur Inloop
Opening 20.15 uur Introductie drie mediators
20.30 uur Uitleg principes mediation Els de Leeuw
20.45 uur Uitleg oefening Debora Timmerman
21 uur Aan de slag met een eigen case.
21.55 uur Vooruitblik volgende Aan de Zaan
22 uur Einde avond

Locatie: De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

 [contact-form-7 404 "Not Found"]