#63/10 september 2018: Storytelling aan de Zaan

#63/10 september 2018: Storytelling aan de Zaan

Let op: Dit is een meedoen-avond! Neem je idee of initiatief mee en leer met hulp van de storytelling technieken hoe jouw verhaal aan kracht en overtuiging wint!

Door welke verhalen raak jij geïnspireerd en kom je in actie? Steeds weer blijken de verhalen die ons in het hart raken het meest succesvol. Cijfers en feiten zijn belangrijk, maar de emotie van de enthousiaste verteller geeft kleur aan het verhaal. In de workshop Storytelling ga je aan de slag met jouw idee of initiatief, zodat jij daarna op een motiverende en aanstekelijke wijze anderen inspireert. En belangrijker: jouw idee of initiatief samen kunt realiseren!

Herken je je hierin? “Wie wil meedoen met mij?” Of :“Ik vind klimaatverandering of een goede opvang van vluchtelingen erg belangrijk, maar het lukt me niet om dat met anderen te delen.” Of :“Ik heb een idee voor een buurtinitiatief. Ik wil iets oppakken in de wijk, maar ik krijg mensen niet mee.”

Tijdens de workshop leer je hoe je jouw verhaal sterker krijgt, hoe je zorgt dat anderen aanhaken bij jouw idee – want samen sta je sterker – en waarom het nu de tijd is om jouw idee te realiseren.

Job van den Assem (senior organizer Milieudefensie) en Sandra Ball (eigenaar m-powering.nl, training en coaching voor sociale verandering) geven deze workshop. Zij gebruiken storytelling om mensen te ondersteunen bij het inspireren en mobiliseren van vrienden, buren en buurtgenoten om samen veranderingen te realiseren.

Job en Sandra laten ons op toegankelijke en laagdrempelige manier kennis maken met storytelling zodat jij jouw idee of initiatief wél van de grond krijgt.

We verkennen met elkaar de elementen waaruit een goed verhaal bestaat en kijken naar wat filmpjes ter inspiratie. Je krijgt uitleg over de ‘story of self’, een goede methode om van jouw idee een idee te maken wat mensen enthousiast maakt en motiveert om aan mee te doen.

In tweetallen ga je aan de slag, je oefent je verhaal en scherpt het aan met de theorie van storytelling. Als je wilt mag je op het eind van de avond het podium pakken om jouw verhaal te delen met de zaal.

 

Datum: maandag 10 september 2018 van 20:00 – 22:00 uur, met aansluitend netwerkborrel

Locatie: Café Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12, 1502 BA in Zaandam

Aanmelden

1 iemand heeft zich aangemeld


Tribe Loading Animation Image