Aan de Zaan <h1>#16</h1>

Aan de Zaan

#16

Inspirerende Hutspot

Inspirerende Hutspot

Maandag
5 januari 2015

Inspirerende Nieuwjaarsbijeenkomst

In een line-up zijn heel kort en krachtig de mooie plannen voor 2015 neergezet. De Zaanse filmmaker Steven Geldof presenteert een serie korte thematische filmpjes die te vinden zijn op YouTube onder de naam ‘Inspirerende Hutspot’. Meer informatie over de projecten?

Filmmaker Steven Geldof heeft het afgelopen jaar een aantal bevlogen Nederlanders geïnterviewd. Hun uitspraken over aansprekende thema’s heeft hij gemonteerd tot korte filmpjes die te vinden zijn op YouTube onder de naam Inspirerende Hutspot. Een voorproefje 

En verder korte interviewtjes van een paar minuten over de (concrete) plannen voor 2015 met

  • Simone Ronchetti, initiatiefnemer van Tussen Zuiddijk en Zaan vertelt over het succesvolle project om bewoners en bedrijven samen te laten werken om de kracht van de buurt te laten zien.
  • Prakkie eten over 075 (neem je voor die avond ook een prakkie mee?)
  • Laura Dumas over haar missie met de speelgoedwinkel De prins op de erwt (Zuiddijk Zaandam).
  • Tineke Alberts over Boulevaart, het grote evenement dat in mei wordt gehouden aan de Vaart in Krommenie en waarbij 750 ondernemers uit Krommenie gaan samenwerken.
  • Astrid van der Meer, de winnaar van de Coöperatieve Elevator Pitch over de Stichting met elkaar koken en eten-daten voor lichamelijke gehandicapten.
  • De tweede prijs van de Coöperatieve Elevator Pitch was voor de leerlingen van 6 vwo van het St. Michaël College. Zij vertelden over hun uitvoerbare droom om de afvalberg op school om te zetten in energie en leerlingen bewust te maken van het  milieuprobleem. Hun oplossing is een biogascentrale op school waar talloze doelen mee zijn gediend. Meer informatie vind je in het magazine Dichterbij (editie eind februari 2015) van Rabobank Zaanstreek.

 

Maandag 5 januari 2015 van 20-22 uur
Toegang gratis
De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Aanmelden via deze website