Maandag 2 maart: De waarde van onbetaalbaar

Maandag 2 maart: De waarde van onbetaalbaar

De Waarde van onbetaalbaar

Hoe bepaal je de waarde van iets wanneer je het niet uitdrukt in geld?  In de week van het geld biedt Platform Aan de Zaan een kritische kijk op de rol van het geld in een participatiemaatschappij. We presenteren op 2 maart drie verschillende nieuwe manieren om naar geld te kijken. We starten met Tegenlicht Meet Up Zaandam.

Meet up Zaandam

Stichting STRO (social trade organisation) presenteert het boek ‘Een @nder soort geld. Jeroen de Beele introduceert zijn spel Weleconomie Experience. BENx4all laat je kennismaken met een nieuw concept van waarde en een eenheid om dat concept te meten.

Aanmelden via deze link voor 2 maart 

Programma 

 • Meet up Zaandam18- 20 uur Tegenlicht Meet up Zaandam (vrije inloop)
  Vanaf 18 uur ben je welkom bij de Tegenlicht Meet up Zaandam om terug te kijken naar Tegenlicht Groen Goud 2.
  We gebruiken een Soepsteen om Steensoep te maken. Neem wat mee van huis zoals soepgroente, kruiden of andere verrassende ingrediënten als bijdrage aan deze Steensoep. Terwijl de soep op het vuur staat te pruttelen, gaan inspirerende denkers en doeners in gesprek over ‘de waarde van onbetaalbaar’. Je kunt ook later aanschuiven en onder het genot van een kop soep meedoen aan het gesprek.
 • 20 – 20.45 uur: Spel Weleconomy Experience door Jeroen de Beele
  Jeroen de Beele, wiskundige en ICT’er, introduceert zijn spel Weleconomy Experience (dat we ook met z’n allen gaan doen!). Op een speelse manier doe je ervaring op met nieuwe economische begrippen.
 • voorkant_een_ander_soort_geld20.45 – 21.15 uur ‘Een @ander soort geld’ door Stichting STRO
  Wie denkt dat er een ander soort geld moet komen en wie houdt het voor mogelijk dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren?
  Stichting Social Trade Organisation onderzoekt, ontwikkelt en brengt Nieuw geld systemen in de praktijk en bouwt de nodige software. Paul Vink presenteert het boek “Een @nder soort geld” waarin een doorbraak naar duurzame, lokale economie voor kleine bedrijven wordt uitgewerkt. STRO komt met een @nder soort geld. “We doen het buiten de banken om!” willen ze ons presenteren in Aan de Zaan.
  Het boek ‘Een @nder soort geld’ is een groot succes. Bezoekers van Aan de Zaan mogen het gratis meenemen om het te lezen en daarna door te geven. STRO geeft uitlag hoe gemeentes met behulp van het Circuit het lokale MKB een impuls kan geven.
 • 21.15 – 22 uur CareMoney door Ben Baars
  dsc_9611-2_med_hrNa deze nieuwe perspectieven op geld door Jeroen de Beele en Stichting STRO gaan we dit vertalen naar de praktijk van de Zaanstreek! Hoeveel is het je waard als mensen goed voor jouw bejaarde moeder zorgen of vrijwillig op de buurtbus rijden? Als mensen geen betaalde arbeid verrichten, is hun werk dan niets waard? Kun je dit uitdrukken in een nieuwe economie: die van de zogenaamde CareMoney?
  Ben Baars van BENx4all introduceert zijn idee van CareMoney en wil hierover graag in gesprek. Hij laat je kritisch kijken naar de rol van geld in onze participatiemaatschappij. CareMoney zorgt er voor dat baanloze mensen niet alleen care-vrager maar ook care-aanbieder zijn. CareMoney kan een hefboom zijn voor een ‘zorgzame samenleving en de betaalbaarheid van de verzorgingsstaat’. En Ben is op zoek naar mensen die mee willen werken en bouwen aan de CareMoneyBank!
 • 22 uur BorrelModerator van de avond: Pepik Henneman

Maandag 2 maart 2015 van 18-22 uur

Toegang gratis
De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Aanmelden via deze link voor 2 maart 

Ken je mensen die ook interesse hebben in deze bijeenkomst, nodig ze dan graag uit via deze link.

Op FB kunnen mensen zich aanmelden via deze link.