kompas-website

01 JULI 2019

#72 Van een goed idee naar een ijzersterk plan

Sociaal en inclusief

Heb jij een geweldig idee? Goede ideeën vind je vaak dicht in de buurt. Zoals een buurt-groentetuin opzetten, een schaakclub voor eenzame ouderen, de wens voor een buurtpreventiegroep. Heb jij een geweldig idee? Kom dan naar de Platform aan Zaan avond. We helpen je om mooie ideeën te laten uitgroeien tot stevige plannen.

Speciale gast Deze avond verwelkomen we Rita Noordzij,  de wethouder Actief burgerschap, burger- en raadsparticipatie. De avond begint met de wethouder die vertelt hoe de gemeente aankijkt tegenburgerparticipatie en actief burgerschap.

Aan de slag!Daarna zijn de initiatieven aan de beurt! In kleine groepjes maak je met hulp van “Het kompas voor Initiatief:  voor een open gesprek over initiatieven in de stad” spelenderwijs van een goed idee een ijzersterk plan. Niks moeilijke gesprekken of ingewikkelde stukken schrijven, dit spel geeft je inzicht in de kracht van je initiatief en ook in de onderdelen die mogelijk nadere uitwerking nodig hebben.

Samen kom je verder Platform aan de Zaan organiseert deze avond voor betrokken Zaankanters met goede ideeën die wel wat hulp kunnen gebruiken. Samen kom je verder als je ideeën deelt, elkaar helpt en de weg weet naar de gemeente voor advies of ondersteuning. Hoe meer voorstellen voor initiatieven, hoe leuker de avond!

Dit is de tweede avond in een reeks over de “Doe-Het-Zelf-Samenleving” georganiseerd door Platform aan de Zaan.

Locatie en tijd

Maandagavond 01 juli 2019

Inloop vanaf 19:30 uur
programma 20:00 uur
Entree gratis

Café Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12
Zaandam

Aanmelden

Registraties zijn gesloten voor dit evenement