Eco Energy Saving Environmental Conservation Ecology Concept

#71 “Jongeren aan Zet!”: de klimaatveranderaars van de toekomst!

 “Het is toch raar dat 40 plussers beslissen over onze toekomst”.

Platform aan de Zaan daagt de jongeren van Zaanstad uit! Kom naar Café Fabriek in Zaandam op maandagavond 13 mei en vertel ons hoe Zaanstad kan verduurzamen. Leerlingen van diverse scholen presenteren hun duurzaamheidsprojecten. Platform aan de Zaan organiseert drie avonden over duurzaamheid. Dit keer zijn de jongeren aan zet.  Hoe denken zij over hun toekomst?  Wat willen zij doen om de klimaatverandering tegen te gaan? Aan de avond is een prijs verbonden: leerlingen met het mooiste duurzame idee ontvangen van Platform aan de Zaan een bedrag van 500,- om uit te voeren op hun school.

Tijdens deze Platform avond geven wij de jongeren het woord om hun zorg en ideeën te uiten over wat nodig is op het gebied van duurzaamheid en innovatie.  Hoe kunnen jongeren helpen om, dicht bij huis, in hun wijk of op hun  school de energietransitie op gang te brengen?

Allereerst presenteren leerlingen projecten op het gebied van duurzaamheid die zij hebben gedaan of van plan zijn te gaan doen. Daarna gaan wij met de jongeren op zoek gaan naar vernieuwende ideeën om meer (jonge) mensen te mobiliseren om mee te doen aan de energietransitie. Specifiek vragen we de jongeren een plan voor hun eigen school te bedenken om mee te dingen naar het bedrag van 500,- om het idee uit te voeren.

Deze Platform aan de Zaan avond is voor jongeren (12 – 25), hun docenten en ouders, en voor iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst ideeën van jongeren over duurzaam leven.  De gratis toegankelijke avond vindt plaats  op maandag 13 mei bij Café Fabriek , Sybrandsteeg 12 te Zaandam, van 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Meer informatie en aanmelden: www.platformaandezaan.nl

Platform aan de Zaan is een initiatief van een aantal betrokken Zaankanters. Maandelijks organiseert het Platform een avond over een (actueel) maatschappelijk thema. We nodigen sprekers uit die veel over het onderwerp weten en hier op aanstekelijke wijze over vertellen. De avond is meestal een combinatie van kennis- en ervaringen delen en uitwisselen en iets leuks doen wat samenhangt met het thema.

Locatie en tijd

Maandagavond 13 mei 2019

Inloop vanaf 19:30 uur
programma 20:00 uur
Entree gratis

Café Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12
Zaandam

Aanmelden

Registraties zijn gesloten voor dit evenement