Aan de Zaan <h1>#special</h1>

Aan de Zaan

#special

Maandag
24 November 2014

Festival Industrie Cultuur Zaanstreek en Noordzeekanaalgebied 2015


Laten we regionaal de krachten bundelen om de Zaanstreek en het Noordzeekanaalgebied op de kaart te zetten. Vanuit de Zaanstreek, IJmuiden en het NDSM-terrein. En dan vooral op basis van de eigen identiteit: het eeuwenoude Industrieel Erfgoed, de unieke Industrie Cultuur, de maakindustrie en het water.

Van mei tot en met oktober 2015. Hoe meer mensen, (industrie)bedrijven en organisaties meedoen vanuit hun eigen mogelijkheden, hoe sterker we de streek promoten! Door co-creatie bundelen we de bestaande krachten/programmering, die we uitdragen via een gemeenschappelijke campagne.

Dat doen we vanuit een kernteam: Stichting Zaanse Industrie Cultuur, Cultuurcompagnie Noord-Holland en Stichting Hollandroute. Samen zetten we de Zaanstreek en het Noordzeekanaalgebied op de kaart, waarbij de Zaanstreek het brandpunt in campagne en programmering is. Met iedere maand een hoofdevent, kleinere events en doorlopende activiteiten.

Programma
20:00 Opening
20:05 Presentatie Festival Industrie Cultuur Zaanstreek & Noordzeekanaalgebied 20:10 Presentatie programmering Zaanstreek
20:25 Toelichting op enkele onderdelen uit de festivalprogrammering
20:35 Workshops:
– Vraag en aanbod: wat hebben gasten te bieden en waar heeft het organiserende kernteam expliciet behoefte aan?
– Industrieel erfgoed en hedendaagse industrie: welke gebouwde omgeving moeten we sowieso in de spotlights zetten? Bij welke gebouwen en bedrijven zouden we graag binnenkijken?
– Industriecultuur: naast de gebouwde omgeving, bevat de Zaanstreek een schat aan industrie cultuur. Welke aspecten verdienen aandacht? Hoe? En met wie?
– Creatieve en maakindustrie: welke creatieven en bijzondere producten mogen niet ontbreken in de programmering?
– Cacaomaand: in oktober komen de cacao-oogsten vanuit de hele wereld naar de Havens Amsterdam, om verwerkt te worden in de Zaanstreek. Wat voor concrete cacao-programmering is te bedenken?
21:25 Wat hebben de workshops opgeleverd?
21:50 Open microfoon: voor bijzondere, inspirerende mededelingen
22:00 Afsluiting

Maandag 24 november 2014 van 20-22 uur
Toegang gratis
De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Aanmelden via deze website of Aanmelden via FB/Aan de Zaan

Ken jij ook mensen die mee willen denken over dit festival? Nodig ze dan uit via deze link of via het evenement op FB (via het envelopje). Bij voorbaat hartelijk dank!