padz-0411-haring-eten-in-taalles

04 NOV 2019

#75 Sociaal en inclusief: Taal als sleutel om mee te doen(aankondiging)

Sociaal en inclusief

Om in Nederland mee te kunnen doen, is het belangrijk om de taal goed te spreken. Is dit zo, en hoe lastig is het om een nieuwe taal te leren? Helpt het nieuwkomers hun plek te vinden in de Zaanstreek als zij in het Nederlands communiceren?

Praten gaat gemakkelijker met lekkere hapjes.  Samen met onze gasten gaan we onderzoeken hoe belangrijk het is om de Nederlandse taal te spreken. Omdat eten verbindt, zijn er overheerlijke hapjes gemaakt door de wereldvrouwen van Oosterse Smaak.
Kom luisteren naar de persoonlijke verhalen van nieuwkomers over het leren van de taal.  De Syrische Lina deelt haar ervaringen hoe het is om de taal te leren. Corry van Assema van De Bieb vertelt hoe De Bieb zich ontwikkelt tot centrum voor taal en zelfredzaamheid. Vrijwilligers van ‘Zaanstad voor vluchtelingen’ De Sluis vertellen hoe zij zich met taal bezighouden. 

Voor wie? De avond is bedoeld voor iedereen die integratie belangrijk vindt, voor mensen die de taal (nog) beter moeten leren en voor mensen die graag anderen willen helpen bij het leren van het Nederlands en benieuwd zijn wat er allemaal al gebeurt in de Zaanstreek. 

Open Podium Omdat de Zaanstreek rijk is aan initiatieven om stads- of dorpsgenoten te helpen de taal te leren, zijn zij van harte uitgenodigd om op het open podium hun project te delen met de aanwezige bezoekers. Dus ben jij een taalmaatje, begeleider van nieuwkomers of heb je een project om over te vertellen: kom vooral!

Catering  Ondernemers Zain en Mahran Shamjh van de Oosterse Smaak verzorgen de lekkere hapjes. Zij zijn net gestart met hun bedrijf vertellen hierover. Zij zijn ondersteund door Stichting Rock the Kasbah, waar Renata Pen en Ernst Jan Kloosterhuis zich inzetten om integratie en zelfstandigheid van nieuwkomers te bevorderen.

Programma

19.30    Inloop

20.00   Start  programma

22.00 Einde

Locatie en tijd

Maandagavond 4 november 2019

Inloop vanaf 19:30 uur
programma 20:00 uur
Entree gratis

Café Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12
Zaandam

Aanmelden

Registraties zijn gesloten voor dit evenement