Week Duurzaamheid 6 t/m 9 februari 2018

Week Duurzaamheid 6 t/m 9 februari 2018

Een gezonde leefomgeving, een circulaire economie en een klimaatneutrale stad. Dat wordt de focus van de gemeente Zaanstad.

Wat vind jij belangrijk voor de komende jaren in Zaanstad? Waar moeten we samen de komende tijd prioriteit aan geven?

We gaan in gesprek met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over wat we in Zaanstad belangrijk vinden voor de komende jaren. Dit doen we aan de hand van vier thema’s. Rond ieder thema organiseren we een week met werksessies, lezingen en ontmoetingen in de wijken. Samen onderzoeken we wat de prioriteiten zijn op de thema’s, waar de urgente uitdagingen zitten en hoe we dit samen aanpakken, hoe we elkaar versterken èn samen versnellen.

Programma Duurzaamheid

6 t/m 9 februari 2018

Di 6 februari staat de gezonde leefomgeving centraal. Kom naar de Poelboerderij in Wormer. Lees meer en meld je aan.

Woensdag 7 februari gaan we in gesprek over de circulaire economie. ’s Middags ben je welkom om mee te denken over Duurzaamheid in de wijk bij Buurthuis de Kolk in Zaandam. Lees meer en meld je aan.

Woensdagavond 7 februari is er een bijeenkomst met als thema circulair bij Lab 44 in Zaandam. Lees meer en meld je aan.

Donderdag 8 februari is het thema klimaatneutraal: duurzame energie en de klimaatopgave. Denk mee bij de lokale energiemaatschappij Saenz in Wormerveer. Lees meer en meld je aan.

Vrijdag 9 februari gaan we het gesprek aan over (aard)gasloos worden bij Koken Eten Daten in Westzaan.  Lees meer en meld je aan.

We nodigen jou van harte uit het gesprek hierover aan te gaan. Wat is jouw Zaanse geluid?Klik op een link waar jij over mee wilt denken en meld je aan. Klik hier voor meer informatie over Zaanse geluiden.

De organisator van Zaanse geluiden is Platform Aan de Zaan, ondersteund door gemeente Zaanstad en alle andere netwerken en organisaties die zich willen aansluiten. Wil je aansluiten met een initiatief bij een thema? We horen het graag!