Team Aan de Zaan

Het eerste jaar (2013-2014) is Aan de Zaan georganiseerd door De Fabriek, de gemeente Zaanstad en Pakhuis de Zwijger. Al snel zijn actieve vrijwilligers gevraagd om de organisatie over te nemen.
Lees het interview met Pieter Grandiek over Platform Aan de Zaan.

Vanaf september 2014 draait Aan de Zaan zelfstandig. Een aantal actieve vrijwilligers stelt het programma samen en zorgt elke maand voor een avond vol inspiratie. Voor de kosten die we maken, ontvangen we een kleine maandelijkse bijdrage van de gemeente Zaanstad. Wil jij ook meewerken aan één of meer programma-onderdelen of heb je een fantastisch idee dat je bij Aan de Zaan wilt presenteren? Neem dan vooral contact op.

Het team Aan de Zaan bestaat uit:

Pieter Grandiek is cultureel horeca ondernemer en eigenaar van eetcafé Fabriek. Hij is de gastheer van Aan de Zaan. Café Fabriek is de thuisbasis voor ons netwerkforum. ‘We willen een podium bieden aan Zaankanters met een geweldig idee. We hebben al een flink aantal bijzondere maandagavonden achter de rug. Waar mooie plannen werden gepresenteerd, maar ook ontstonden. Hier kun je ook mensen tegenkomen om je netwerk uit te breiden. Of om inspiratie op te doen als je zelf iets wil starten. Het is geweldig als dit lukt en je verder komt met je idee.’

Rob Smits van Bureau voor Durf is bij Platform Aan de Zaan moderator en hij levert een bijdrage om de avonden scherper te organiseren. Rob is een inspirator voor iedereen die zijn weg zoekt in leven, werk en carrière.  Hij overtuigt door kracht en inspiratie op een hartelijke, optimistische wijze. Zijn stijl als moderator is energiek: hij heeft het vermogen om anderen te overtuigen en te motiveren. Hij improviseert gemakkelijk door op een creatieve manier met onverwachte problemen om te gaan. Typerend voor Rob is zijn kalmte, hartelijkheid en evenwichtigheid, zo lost hij conflictsituaties en ‘menselijke’ problemen op. 
Jacob Spaander  (Via Passander Producties is hij actief op maatschappelijk en kunstzinnig terrein: als sneldichter, verhalenverteller, kunstenaar en transitiedeskundige. Hij is tevens werkzaam bij een natuurvoedingszaak.) is onze verbinder, verteller en inspirator. Soms op het podium met een gedicht of verhaal. Altijd schrijft hij een mooi verhaal over de bijeenkomst dat via deze site na te lezen is. Regelmatig organiseert hij avonden voor Aan de Zaan. 
Femke Nagel  woont sinds 2012 in de Zaanstreek. Ze is organisatiekundige en een ervaren veranderaar. Al vele jaren werkt zij aan een meer duurzame samenleving door campagnes te ontwikkelen en organisaties te begeleiden. Met haar organisatie MIMIC works (www.mimicworks.nl) inspireert en verbindt Femke mensen en organisaties toe te werken naar een circulaire economie, waar afval niet meer bestaat. Met veel plezier organiseert en modereert ze avonden bij Platform aan de Zaan ter bevordering van een groene en gezonde Zaanstreek.   

Martin de Ruiter is adviseur en acteur bij Het Consulaat  en werkt als begeleider van management en directieteams. Voor Platform Aan de Zaan ontwikkelt hij programma’s en fungeert als moderator. Thema’s als bewonersparticipatie, samen bouwen aan je stad en het ontwikkelen van de civil society spreken hem erg aan. Platform Aan de Zaan is een mooi initiatief waar hij graag zijn bijdrage aan levert. Wat hem betreft mag er best wat meer reuring in de Zaanstreek komen.

 

Niet in de Zaanstreek geboren, maar wel een Zaankanter in hart en nieren. Sandra Ball woont bijna 30 jaar in de streek.  Zij heeft bij Organisatie Zaanse Kinderopvang (voorganger Tinteltuin) en bij  ZaanPrimair gewerkt.  De laatste tien jaar was zij manager ‘bewegingsopbouw’ bij Milieudefensie.  Sandra weet hoe je mensen in beweging krijgt om hen te laten participeren in hun stad. In 2018 is zij voor zichzelf begonnen als interim manager, trainer en coach met m-poweringDoor actief te worden bij Platform aan de Zaan wil Sandra de Zaankanters meer betrekken bij de toekomst van de streek. 

 

Irmgard de Roy van Zuydewijn woont sinds 1997 in de Zaanstreek. Zij is communicatie professional en ondersteunt maatschappelijke organisaties en culturele instellingen met communicatie advies, publiciteit, tekst en fondsenwerving.  Graag draagt Irmgard bij aan een leefbare samenleving en daarom is zij actief voor Aan de Zaan als PR- en communicatie teamlid.  “ Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Debora Timmerman stond aan de wieg van Platform Aan de Zaan. Voor de gemeente Zaanstad legde zij het contact met Pakhuis de Zwijger. Vanaf de start is zij de actieve denker die programma’s ontwikkelt en uitvoert en meedenkt over het format. Zij is ook actief bij Meneer de Leeuw en via haar eigen communicatiebureau waarbij ze zich inzet voor maatschappelijke initiatieven. Debora maakt geen onderdeel meer uit van het kernteam van Aan de Zaan, maar zet zich nog regelmatig in voor het netwerk.

Eerdere teamleden van Aan de Zaan:

Martin van der Gaag is wetenschapper, docent in het hoger onderwijs en schrijver/redacteur. Hij houdt van het agenderen en structureren van nieuwe ideeën voor Aan de Zaan. Als voedingskundige toert hij door het hele land met zijn ‘Over de datum‘-les over zin en onzin rond de houdbaarheidsdatum van voedingsmiddelen. Als redactielid van het kwartaaltijdschrift Genoeg geeft hij de gedachte ‘doe meer met minder’ een stem- – met positief nieuws uit de samenleving voor en door mensen die hun leven willen versimpelen. Martin is gestopt als teamlid van Aan de Zaan.

Sarah Vermoolen heeft eind februari 2018 de Communicatie van Aan de Zaan overgedragen en is gestopt als vrijwilliger bij Aan de Zaan.